2024-03-04

Verplichte MFA bij Port of Antwerp-Bruges

Maandag 18 maart 2024 start Port of Antwerp-Bruges met de uitrol van verplichte Multi Factor Authentication (MFA) voor het aanmelden bij je persoonlijke dashboard.

Waarom MFA?

Als havenbedrijf en kritieke infrastructuur zetten we hard in op de veiligheid van onze systemen en de gebruikers ervan. MFA zorgt ervoor dat we meer zekerheid hebben over de identiteit van de persoon die zich aanmeldt. Dit beschermt ook jou als gebruiker, doordat niemand zich kan voordoen als jezelf.

By logging in with Multi Factor Authentication, you reduce the risk of fraude.

Hoe kan je authenticeren?

Na aanmelden zal je de keuze krijgen om een verificatiecode te ontvangen via mail of een authenticator-app. Elke standaard authenticator-app, zoals die van Google of Microsoft, is hiervoor geschikt. Raadpleeg de handleiding voor het configureren van authenticator-apps.

 

Voor de toepassingen waar je nu kan aanmelden met alleen je gebruikersnaam en wachtwoord, zal je maar één keer per maand deze verificatiecode moeten ingeven zolang je werkt met dezelfde browser op hetzelfde toestel.

 

Voordat je de authenticator-app kan instellen, ontvang je een eenmalig wachtwoord via het e-mailadres dat aan je account gekoppeld is. Daarna zal je een QR-code te zien krijgen waarmee je je account aan de gekozen app kan koppelen.

 

We raden aan om gebruik te maken van een persoonlijk e-mailadres. Is je account toch gekoppeld aan een e-mailadres waar meerdere mensen toegang toe hebben? Dan raden we je aan om af te stemmen met je collega’s tijdens het instellen van de MFA. In de mails die je ontvangt met de eenmalige wachtwoorden, staat namelijk niet vermeld over welke gebruiker het gaat.

Certified Pick up is een digitaal platform voor de veilige en efficiënte afhandeling van het containerimportproces.

Bij problemen kan je ons bereiken via mail

 

Als je geen e-mails ontvangt over zowel de eenmalige verificatiecode als de code voor het instellen van de app, gelieve dan eerst te controleren of ze zijn aangekomen in de spam- of quarantainefolders en ook na te vragen bij je eigen IT-afdeling of ze mogelijk ergens worden geblokkeerd.

Dit vind je misschien ook interessant