2024-09-12

Versterkte spoorverbindingen tussen Antwerpen en Spanje

Vanaf september 2024 zijn er twee belangrijke uitbreidingen in de spoorverbindingen vanuit Antwerpen. Een hogere frequentie op de spoorverbinding met Catalonië en een nieuwe verbinding naar Madrid. 

Verhoogde frequentie op de Antwerpen-Catalonië spoorverbinding met Hupac

Vanaf 16 september 2024 verhoogt Hupac de frequentie van de bestaande spoorverbinding tussen Antwerpen en Catalonië. In samenwerking met Lineas als tractiepartner zal de verbinding voortaan tien keer per week rijden. Deze opschaling is een direct resultaat van de merkbaar verbeterde servicekwaliteit op deze route. 

 

De spoorlijn, bekend als de Antwerp Catalonia Line, bedient de terminals in Perpignan (Roussillon) en Barcelona (El Morrot), met vertrek vanuit de Combinant-terminal in Antwerpen. Deze verbinding biedt een flexibele oplossing voor het transport van containers, trailers en swap bodies. Dankzij de tussenstop in Perpignan krijg je nu nog meer mogelijkheden om jouw lading efficiënt en betrouwbaar tot in het zuiden van Frankrijk multimodaal te vervoeren.

 

Voor meer informatie over deze verbinding kun je contact opnemen met Alessandro Valenti, Director Sales & Operation Shuttle Net West bij Hupac: avalenti@hupac.com

Rail links to Spain

Nieuwe spoorverbinding naar Madrid met Kombiverkehr

Daarnaast start een nieuwe spoorverbinding tussen Antwerpen en Madrid, mogelijk gemaakt door Kombiverkehr. Deze verbinding, die vanaf 3 september 2024 van start gaat, biedt twee keer per week een rechtstreekse spoorverbinding voor containers, wisselbakken en gevaarlijke goederen. 

 

De trein vertrekt vanaf de Combinant-terminal in Antwerpen en eindigt bij de Abronigal-terminal in Madrid. Met DB Cargo en Renfe als tractiepartners, kun je rekenen op een betrouwbare en veilige transportoplossing voor jouw containers, swap bodies en gevaarlijke stoffen.

 

Voor meer informatie over deze nieuwe verbinding kun je contact opnemen met Sébastien Eisner, sales manager Western Europe bij Kombiverkehr: seisner@kombiverkehr.de of telefonisch via +49 6979505239.

Blijf op de hoogte

Automatisch op de hoogte blijven van alles wat reilt en zeilt in de haven? Schrijf dan in op één of meerdere van onze nieuwsbrieven. Je ontvangt de laatste ontwikkelingen en events dan rechtstreeks in je mailbox.

Ontvang nieuws uit de haven
Blijf op de hoogte van alles wat reilt en zeilt in de haven.

Dit vind je misschien ook interessant